З історії космічних досліджень в Україні. 2. Міжнародне співробітництво щодо мирного дослідження й освоєння космосу (1957—1987) - ЯЦКІВ, Я. С. (Космічна наука і технологія, 2024)
Стаття охоплює особливий період часу – від епохальної події 1957 року запуску в СРСР першого штучного супутника Землі до останнього найбільш успішного космічного проєкту «ВЕГА», здійсненого за програмою «Інтеркосмос» у 1986 році. Висвітлено проблеми міжнародного співробітництва при дослідженні та освоєнні космосу. Наведено відомості про інші космічні проєкти цього періоду часу та спогади очевидців цих подій.