До 60-річчя від дня народження Віктора Петровича Коцура (Science and Science of Science, 2019)
Віктор Петрович Коцур — відомий історик, фахівець у галузі історії України та історії науки, техніки й освіти, доктор історичних наук (1999), професор (1999), академік Національної академії педагогічних наук України (2010), ректор Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Наукові дослідження вченого стосуються історичного аналізу, історіографії та джерелознавства соціальних змін і політичних процесів в Україні 1920—30-х рр. та доби тоталітаризму, історії науки, техніки та освіти України ХХ—ХХІ ст. В.П. Коцур одним із перших розробив і запровадив методику контент-аналізу та кореляційного аналізу газетної публіцистики 1921— 1925 рр., є автором понад 500 праць. В.П. Коцур підготував 7 докторів та 31 кандидата історичних наук, веде значну роботу в галузі організації науки та освіти, відзначений державними та науковими нагородами.