XII і XIII засідання Наукової ради з наукознавства Міжнародної асоціації академій наук - Головащенко, Л. Р.; Хоменко, Ю. В. (Science and Science of Science, 2019)
Стаття містить огляд двох заходів: ХXIV Всеукраїнської конференції молодих істориків науки, техніки і освіти та спеціалістів на тему «Наука як феномен національної культури», Щорічної XVII Міжнародна молодіжної науково-практичної конференції «Історія розвитку науки, техніки та освіти» на тему «Світоглядне значення наукової картини світу». Надано огляд кожного заходу, зокрема відомості про її організаторів, учасників конференції в розрізі країн походження і типів установ, доповіді на пленарному засіданні, що викликали значне зацікавлення аудиторії, секційну роботу. На першій конференції працювало чотири секції («Історія становлення фізико-математичних наук і астрономії в Україні та світі», «Розвиток технічних наук і технологій в Україні в світовому контексті», «Історико-наукові дослідження розвитку медико-біологічних, сільськогосподарських наук та наук про Землю», «Етапи розвитку суспільно-гуманітарного знання: історичні, філософські, економічні та педагогічні науки»), на другій – три секції (Роль особистості в науці. Феномен наукової та науково-технічної школи. Сторінки історії природничих та технічних наук в Україні та світі», «Фізика та сучасний високотехнологічний світ», «Розвиток освіти в Україні та світі. Методологія навчання фізико-математичних наук». Надано короткий огляд доповідей на секціях.