Бібліометрика вітчизняної науки: можливості і обмеження прикладного використання Web- системи Google Scholar - Костенко, Л. Й.; Симоненко, Т. В.; Грачев, О. О.; Рибачук, В. П. (Science and Science of Science, 2017)
Проаналізовано методологічні принципи і можливості аналітичного інструментарію наукометричної платформи Google Scholar і створеної з її використанням вітчизняної інформаційно-аналітичної системи «Бібліометріка української науки». Досвід практичного використання цих систем підтверджує методологічну обґрунтованість і продуктивність реалізованої в них базової концепції бібліометричних портретів вчених і профілів дослідницьких колективів й наукових напрямків. Розглянуто фактори, що впливають на рівень достовірності отриманих аналітичних оцінок. Підкреслено, що використання їх при прийнятті управлінських рішень вимагає обов’язкового експертного аналізу результатів з урахуванням ступеня повноти презентабельності і, відповідно, коректності даних. Аналіз переваг і обмежень прикладного використання цих систем особливо важливий при створенні і використанні інтегрованих аналітико-інформаційних бібліометричних систем, наприклад в рамках Міжнародної асоціації академій наук.