Про заходи, присвячені Г.М. Доброву - Кавуненко, Л. П. (Science and Science of Science, 2019)
Інститут досліджень науково-технічного потенціалу і історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України відзначає 2019 р. як рік Геннадія Михайловича Доброва (1929–1989), який був ініціатором створення інституту. У цьому ювілейному році Інститут провів заходи, присвячені пам'яті Г.М. Доброва: міжнародний проєкт «Національні академії наук: сучасний стан, проблеми, перспективи розвитку і пріоритети співпраці у рамках МААН»; 12 березня 2019 р. пройшла традиційна щорічна конференція (Добровські читання) за участю співробітників, колег і соратників Г.М. Доброва, завершальну частину якої проведено у формі зустрічі з учнями Геннадія Михайловича; 6–7 червня 2019 р. відбувся Міжнародний симпозіум «Національні академії наук: сучасний стан, проблеми, перспективи розвитку і пріоритети співпраці у рамках МААН», присвячений 90-річчю з дня народження Геннадія Михайловича Доброва. Стаття містить детальний огляд указаних заходів.