XXVII Київський міжнародний симпозіум з наукознавства та історії науки «Наукознавство та історія науки: минуле, теперішнє, майбутнє» — Добровські читання - Кот, О. В. (Science and Science of Science, 2017)
Черговий симпозіум відбувся 14—15 березня у м. Києві, продовжив традиції регулярного проведення київських міжнародних симпозіумів з наукознавства та історії науки та щорічних «Добровських читань». На цей міжнародний захід були запрошені науковці, підприємці, викладачі вищої школи, представники державного управління наукою та інноваційним розвитком. Метою симпозіуму є аналіз законодавчої бази науки, еволюції її розвитку та оцінки ефективності; обговорення нових методів дослідження кадрової складової науки; пошук оптимальних шляхів удосконалення науково-інноваційної політики та запровадження сучасних форм міжнародної співпраці, а також пов’язані з цим питання історії, методології і соціології науки з точки зору формування позитивного іміджу науки. Робота симпозіуму організована у формі двох пленарних засідань і двох тематичних секцій: «Наукознавство та інноватика», «Історія, методологія та соціологія науки». Стаття містить докладний огляд доповідей на симпозіумі. Наведено рекомендації, надані учасниками симпозіуму з метою активізації інтеграційних процесів між наукою, владою та суспільством.