Пропозиції ЦК КПУ про зміни порядку прийому і підготовки наукових кадрів через аспірантуру в 1955 р. (Science and Science of Science, 2017)
Публікується маловідомий розсекречений документ про стан підготовки наукових кадрів через аспірантуру в 1951—1955 рр. і заходи з його поліпшення. Документ подано мовою оригіналу. Вступ і документи до друку підготовлено: О. Г. Луговський ДУ «Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України» https://orcid.org/0000-0001-7644-5995