Новий підхід до побудови історії фундаментальної науки - Храмов, Ю. О. (Science and Science of Science, 2017)
Викладено новий варіант написання історії фундаментальної науки через історію її ключових (проривних) ідей, теорій та відкриттів — наукових інновацій — в рамках певної періодизації, що доповнена історією ряду також важливих топ-фактів, також важливих для цієї науки в цілому та її окремих напрямів.