Інженерія знань в інформаційній революції - Онопрієнко, В. І. (Science and Science of Science, 2017)
Прогрес інформаційних технологій прямо пов’язаний із типологією знань. Бурхлива експансія інформаційних технологій у сучасному світі викликана прогресом інструментального знання, яке відвоювало собі значне місце в просторі науки та діяльності. У статті йдеться про специфіку інструментального знання, його зв’язок із практичною раціональністю і діяльністю, про роль знань експертів для вирішення актуальних проблем науки і практики.