Науковий простір династії Пирогових у контексті розвитку світової науки - Гунько, П. М.; Литвинко, А. С.; Гайдуков, В. О.; Вінниченко, О. Е. (Science and Science of Science, 2017)
У статті висвітлюється науковий простір династії Пирогових у контексті розвитку світової науки та подаються докладні відомості про їх сім’ю. Показано значення доробку визначного вченого-хірурга Миколи Івановича Пирогова для формування численних напрямів медицини, а також робіт його синів – Миколи Миколайовича з теоретичної фізики та Володимира Миколайовича з історичної науки.