45-й Симпозіум Міжнародного комітету з історії технології за темою «Розвиток технологій як шлях з минулого до майбутнього»: 17—21 липня 2018 р., м. Сент-Етьєн (Франція) - Литвинко, А. С. (Science and Science of Science, 2018)
У статті надано відомості про історію створення, мету діяльності Міжнародного комітету з історії технології (International Committee for the History of Technology, ICOHTEC). У Конгресі 2018 р. взяли участь 226 осіб з країн Європи, Азії та Америки, в т. ч. три науковця з України. Під час наукового форуму було проведено 56 секцій, тематика яких охоплювала історію залізниць та їх значення для сучасного суспільства, роль електрики у культурному та політичному розвитку країн, еволюцію військової техніки та соціальні аспекти оборонних технологій, позитивні та негативні впливи енергетики на навколишнє середовище й ландшафт, значення розвитку електроніки, ком п’ютерної техніки та інформаційних технологій, вплив радіо на комунікацію у світі, вивчення змін клімату, забруднення довкілля пластиком, використання технологій у сільському господарстві, біології, медицині та психології, легкій і харчовій промисловості, формування промислового дизайну, технічної освіти та інших напрямів й аспектів технологічного розвитку. У межах Симпозіуму з 16 по 17 липня 2018 р. проведено Другу літню школу для молодих дослідників-істориків науки і техніки.