Б.Є. Патон — інженер, учений та організатор науки: (До 100-річчя з дня народження) - Корнієнко, О. М.; Храмов, Ю. О. (Science and Science of Science, 2018)
В статті показано життєвий шлях, наукову, організаційну та громадську діяльність академіка Б.Є. Патона. Розкрито його внесок у зварювальну науку і техніку, зокрема в розроблення нових технологій зварювання та спеціальної електрометалургії, виробничих технологій в космічних умовах, під водою, у зварювання живих біологічних тканин та ін., у розвиток і координацію зварювального виробництва в СРСР і країнах-членах Ради Економічної Взаємодопомоги. Надано докладну інформацію про діяльність Б.Є. Патона на посту президента Академії наук УРСР і Національної академії наук України. Відзначено, що внесок Б.Є. Патона як вченого, організатора і керівника української академії за радянських часів полягає в перетворенні Академії на головний науковий центр країни завдяки створенню нових інститутів і забезпеченню їх сучасною матеріально-технічною та дослідно-виробничою базою, а після здобуття Україною незалежності — в адаптації Національної академії наук і всієї науки України до умов ринкової економіки. Людські якості Б.Є. Патона відображено в процитованих у статті відповідях ученого на питання кореспондентів під час інтерв’ю.