“Щоб бачити історію, треба вимірювати час епохами”: Інтерв’ю з президентом Національної академії наук України, директором Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України, першим президентом Міжнародної асоціації академій наук, академіком Б.Є. Патоном - Батурин, Ю. M. (Science and Science of Science, 2018)
27 листопада 2018 року президенту Національної академії наук України Борису Євгеновичу Патону виповнилося 100 років. Публікується інтерв’ю, яке видатний вчений дав члену-кореспонденту РАН Ю.М. Батурину в зв’язку з майбутньою ювілейною датою.