Другий з’їзд учених Республіки Білорусь - Грачев, O.O. (Science and Science of Science, 2018)
II з’їзд учених Республіки Білорусь відбувся 12–13 грудня 2017 року в м. Мінську. Учасники і гості з’їзду могли ознайомитися з виставкою «Наука і інновації. Білорусь інтелектуальна», що складалася з 8 кластерів, пов’язаних з пріоритетними напрямами розвитку країни. Напередодні пленарного засідання робота з’їзду зосередилася в 9 секціях, присвячених таким ключовим питанням: «Фізика і інформатика в технологіях майбутнього», «Технічні науки – Індустрія 4.0», «Сучасна хімія і раціональне природокористування», «Сучасна біотехнологія», «Медичні і фармацевтичні науки», «Вітчизняна гуманітаристика – суспільству», «Інноваційний агропромисловий комплекс», «Молодь і нові горизонти науки», «Міжнародна наукова взаємодія на сучасному етапі». Цього ж дня у рамках 9-ої секції відбулося засідання Ради Міжнародної асоціації академій наук (МААН) під головуванням Голови Президії НАН Білорусі, Президента МААН В.Г. Гусакова, який виступив з доповіддю «Про завдання МААН на короткострокову і середньострокову перспективу». Після цього з доповіддю «Про внесення змін до «Положення про Міжнародну асоціацію академій наук» виступив керівник апарату НАН Білорусі П.А. Витязь.