Бібліографічне дослідження наукової діяльності провідних наукознавців України - Кавуненко, Л. П.; Велентейчик, T. М.; Черногаєва, O. Г. (Science and Science of Science, 2018)
На основі вивчення масиву публікацій проаналізовано структуру та динаміку наукових публікацій, зміну тематики досліджень, рівень співпраці (національний, міжнародний), співавторство, рівень і динаміку цитування робіт двох відомих учених-наукознавців: Геннадія Михайловича Доброва, засновника та першого керівника Центру досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки, та Бориса Антоновича Маліцького, директора Центру з 1990 р. і по теперішній час (з 2015 р. — Інститут). Для виявлення найбільш цитованих робіт Г.М. Доброва і Б.А. Маліцкого використано також інформацію пошукової системи Google Scholar. Підкреслено, що публікаційна активність цих учених відображає не тільки їхні власні дослідження, а й діяльність Інституту досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України — єдиної наукової установи в Україні, яка займається наукознавчою тематикою.