Ювілейна конференція з історії науки і техніки - Гріффен, Л. О.; Литвинко, А. С. (Science and Science of Science, 2021)
Двадцята (ювілейна) Всеукраїнська наукова конференція «Актуальні питання історії науки і техніки» відбулася 7—8 жовтня 2021 року у Києві на базі Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця». Конференцію започатковано у 2002 році Державним політехнічним музеєм при Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут». Стаття містить докладні відомості про історію конференції, її організаторів, розширення географічних меж. Незважаючи на пандемію, ювілейна конференція, як і завжди, пройшла цілком успішно, охопивши практично всіх активно працюючих спеціалістів з історії науки і техніки. Надано огляд організацій, представники яких взяли участь у ювілейної конференції, а також доповідей учасників конференції на пленарному засіданні та в секції «Дослідження розвитку науки і освіти», «Розвиток техніки в історичному аспекті».