Міжнародний симпозіум «Патонівські наукові традиції в світлі нових викликів сучасній науці» (Science and Science of Science, 2021)
Симпозіум продовжив традицію регулярного проведення міжнародних форумів із широкого кола актуальних проблем сучасної науки за підтримки ЮНЕСКО та Міжнародної асоціації академій наук (МААН), започатковану особисто Борисом Євгеновичем ще в далекому 2001 році. Для участі в цих симпозіумах, які проводились раз на два роки в Києві, запрошувались науковці та організатори науки з країн Європи, Азії, Америки. Організаційно-методичний супровід цих заходів традиційно здійснює Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України. Цьогорічний симпозіум, присвячений пам’яті великого вченого, видатного організатора науки Б.Є. Патона, через пандемію коронавірусу проводився в дистанційному режими. Особливістю цьогорічного наукового форуму стало те, що майже всі доповідачі, незалежно від теми виступу, доповнювали свої наукові твердження спогадами про особисте спілкування з Борисом Євгеновичем. Стаття містить огляд виступів учасників симпозіуму.