XIX Всеукраїнська наукова конференція «Актуальні питання історії науки і техніки» - Гріффен, Л. О.; Литвинко, А. С. (Science and Science of Science, 2021)
Конференція відбулася 10—11 листопада в онлайн-режимі. Наведено відомості щодо її організаторів у розрізі типів і географічного розміщення установ. Наведено огляд доповідей учасників конференції на пленарному засіданні (10 листопада) і засіданнях трьох секцій (11 листопада) «Дослідження розвитку науки і освіти», «Розвиток техніки в історичному аспекті», «Внесок у науку і техніку видатних учених та інженерів». Тематика доповідей на першій секції охоплювала проблеми, пов’язані з організацією взаємодії між науковими установами та вирішенням ними практичних проблем. Тематика другої секції – питання, пов’язані з розвитком численних напрямів техніки. Робота третьої секції була спрямована на з’ясування внеску науковців й інженерів, перш за все вітчизняних, у розвиток науки і техніки.