Університет Нової Європи — спільний простір навчання, досліджень і діалогу (грантова підтримка українських науковців і освітян) (Science and Science of Science, 2022)
Висловлено солідарність із народом України у зв’язку з російською агресією та повідомлено про намір створення Університету Нової Європи (University of New Europe) як спільного простору навчання, досліджень та діалогу. Університет Нової Європи об’єднає та розширить можливості студентів і співробітників з усієї Європи, приділяючи особливу увагу тим частинам континенту, де інтелектуальна свобода знаходиться під загрозою, а основні академічні галузі залишаються недостатньо розвиненими. Працюючи англійською, російською та іншими мовами, Університет Нової Європи заповнить прогалину, утворену політичними репресіями проти провідних східноєвропейських вищих навчальних закладів. Підготовлено документ (довідник), якій містить контакти в надзвичайних ситуаціях, а також можливості екстреного фінансування для науковців і студентів, митців, журналістів, юристів і правозахисників з України, Росії та Білорусі.