Семінари для редакторів наукових видань від Європейської асоціації наукових редакторів - Чадюк , О. М. (Science and Science of Science, 2023)
Асоціація українських редакторів плідно співпрацює з Європейською асоціацією наукових редакторів (EASE). Завдання та розвиток URC EASE корелюють із метою та місією EASE: удосконалення світових стандартів якості редагування наукових публікацій, поглиблення розуміння цінності роботи наукових редакторів, підтримка професійного розвитку наукових редакторів, налагодження ефективної співпраці між редакторськими спільнотами різних країн. Цікавим і корисним заходом було проведення восьми семінарів-модулів від EASE, що проходили у листопаді 2022 р. та у червні 2023 р. Перші чотири модулі (листопад 2022 р.) присвячено стратегічному розвитку й практичним інструментам для впливовості та «видимості» наукового видання в інформаційному просторі. Розглянуто ефективність та якість редакційних процесів, аспекти співпраці з рецензентами, дотримання стандартів, успішне індексування видання в міжнародних базах даних. Модулі 5—8 проведено у червні 2023 р. Вони покликані розширити горизонти знань редакторів наукової періодики та розкрити секрети видавничих стратегій, політик змін, ухвалення правильних рішень для розвитку успішних видань. У статті надано короткий опис усіх модулів.