Філософія внутрішньої тиші: Рецензія на книгу: Oleg Krishtal. To the Singingof Birds: A Private Journey to Myself. - Розова, М. М. (Science and Science of Science, 2025)
У рецензії розглянуто нове англомовне видання книги українського вченого і філософа Олега Кришталя. Книгу проаналізовано як приклад гуманітарної рефлексії, що поєднує літературну есеїстику, філософську медитацію та автобіографічну оповідь. Особливу увагу приділено фрагментарній структурі книги, яка трактується як етичний жест і форма зосередженої уваги. Висвітлено основні філософські координати тексту книги — екзистенціалізм, феноменологію сприйняття, етику тиші, а також вказано на її паралелі з українською духовною традицією, зокрема з творчістю Григорія Сковороди. Показано, що автор постає як дослідник внутрішнього досвіду в дусі Вільгельма Дільтея. Книга може становити інтерес для науковців у галузях філософії культури, нейроетики, гуманітаристики, а також бути використаною в освітньому процесі.