Пам’яті колеги: Юрій Олександрович Клочко (Science and Science of Science, 2021)
Після важкої боротьби з наслідками захворювання на COVID-19 пішов із життя Юрій Олександрович Клочко, який був одним із учнів Г.М. Доброва, брав участь у всіх значимих ініціативах Г.М. Доброва (участь у виконанні проєкту ЮНЕСКО «Міжнародне порівняльне дослідження організації та діяльності дослідницьких груп» (1979—1982 рр.), підготовка та проведення традиційних київських міжнародних симпозіумів з наукознавства, організація системи підвищення кваліфікації керівних кадрів АН УРСР). У часи незалежної України Ю.О. Клочко почав займатися новою проблематикою, пов’язаною з ринковими перетвореннями економіки, передусім проблемами малого бізнесу, інноваційного розвитку та менеджменту, працював у Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій.