Історія, яку варто почути, відчути й зберегти у пам’яті - Чадюк, О. М. (Science and Science of Science, 2025)
24 лютого 2025 року у стінах Національної медичної бібліотеки України відбулася презентація книги «Історія, яку варто почути / Лікар Дубровський», що її випустив ВД «Академперіодика». Видання є розповіддю-хронікою військового лікаря, котрий безпосередньо брав участь у бойових діях поблизу Авдіївки, жив поруч із солдатами й занотував усі події з дивовижною точністю. Оповідь ведеться від першої особи, щира та відверта, має на меті розвінчати міфи та ілюзії про війну. Для читачів видання може слугувати меморіальним і чесним зразком фіксації найгарячіших подій повномасштабної війни РФ проти України. На заході були присутні автор Євген Дубровський, військові побратими, колективи Національної медичної бібліотеки, ВД «Академперіодика», представники установ НАН України.