Провідний учений України в галузі історії науки й техніки: (До 70-річчя Олега Ярославовича Пилипчука) - Скляр, В. М. (Science and Science of Science, 2017)
Олег Ярославович Пилипчук – провідний український науковець з історії науки і техніки, доктор біологічних наук, професор, директор Центру досліджень з історії науки й техніки ім. О.П. Бородіна Державного економіко-технологічного університету транспорту. Він є випускником біологічного факультету Чернівецького університету. Історія науки і техніки стала головним напрямом його наукової діяльності з 1988 р., поряд із зоологією та екологією. У статті надано відомості про наукову кар’єру вченого його основні публікації, загальна кількість яких складає 300.