До 100-річчя від дня народження члена-кореспондента НАН України Григорія Івановича Денисенка - Мірошниченко, М. О. (Science and Science of Science, 2019)
Григорій Іванович Денисенко – визначний український вчений в галузі електричних мереж і систем та відновлювальних джерел енергії, член-кореспондент АН УРСР і НАН України (1969), Заслужений діяч науки i техніки України (1969), ректор двох ключових політехнічних інститутів України – Львівського (1963–1971) та Київського (1971–1987). Випускник електротехнічного факультету Львівського політехнічного інституту. Наукові дослідження Г.І. Денисенка присвячені питанням поліпшення техніко-економічних показників електропередач. Під його керівництвом сформувалася Львівська наукова школа з техніки пересилання електричної енергії змінним струмом і постійним струмом, перетворювальної техніки. Стаття містить відомості про походження, навчання, наукову кар’єру вченого, яка почалася у місті Львові, внесок ученого у розвиток КПІ. У період роботи в КПІ учений започаткував новий науковий напрям – відновлювану енергетику, на базі створеної ним науково-дослідницької лабораторії 2003 р. засновано Науково-дослідний Інститут відновлювальної енергетики НАН України.