“Щоб бачити історію, треба вимірювати час епохами”: Інтерв’ю з президентом Національної академії наук України, директором Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України, першим президентом Міжнародної асоціації академій наук, академіком Б.Є. Патоном - Батурин Ю. M. (Science and Science of Science, 2018)
27 листопада 2018 року президенту Національної академії наук України Борису Євгеновичу Патону виповнилося 100 років. Публікується інтерв’ю, яке видатний вчений дав члену-кореспонденту РАН Ю.М. Батурину в зв’язку з майбутньою ювілейною датою.