Привітання Ю.М. Батурину - Кавуненко, Л. П. (Science and Science of Science, 2019)
Юрій Михайлович Батурин – російський учений, член-кореспондент Російської академії наук(РАН), доктор юридичних наук, космонавт, політик, журналіст, педагог, громадський діяч – багатогранна особа з феноменальними здібностями, людина-енциклопедія, що отримав п'ять дипломів вищих учбових закладів в абсолютно різних сферах. Ю.М. Батурин – автор більше трьохсот наукових праць по космонавтиці, фізиці, кібернетиці, історії і праву. З 2013 р. він регулярно публікує в журналі «Наука та наукознавство» результати власних досліджень з питань історії розвитку і сучасного стану науки. Як творча особа Ю.М. Батурин для кожної наукової публікації знаходить нову форму представлення інформації. Продемонстровано такий підхід Батурина на прикладі його статей до журналу «Наука та наукознавство», присвячених реформі в РАН, де показано абсурдність безграмотного вторгнення бюрократії у внутрішні справи науки, що призводить до порушення принципу «академічної свободи».