Всеукраїнська наукова конференція «Історія панцерних потягів та залізничні війська України: історичний поступ» - Рубан, М. Ю. (Science and Science of Science, 2020)
Історія створення панцерних потягів, що воювали на території України в складі різних армій є предметом уваги багатьох науковців. Досліджуються їхні конструкції, бойовий шлях, персональний склад екіпажів. Для популяризації історії та значення залізничного транспорту України 12 грудня 2019 р. було проведено цю всеукраїнську наукову конференцію. На конференції представлено низку доповідей про виробництвo та використання панцерних потягів в Україні. Надано інформацію про організаторів конференції та огляд докладів декількох її учасників, присвячених окремим аспектам виробництва та використання панцерних потягів в Україні.