Відтепер видання із загальноакадемічної серії «Наука для всіх» — у відкритому доступі - Каніщева, В.; Коваленко, Н. (Science and Science of Science, 2021)
До цьогорічного Фестивалю науки, багато заходів якого відбувались у мережі через пандемію, Видавничий дім «Академперіодика» НАН України ініціював розміщення у вільному доступі науково-популярних видань із загальноакадемічної книжкової серії «Наука для всіх». Цю серію започатковано 2004 року саме з метою популяризації наукових знань і ознайомлення широкого загалу зі здобутками вітчизняних науковців у найрізноманітніших галузях знання. Найбільша кількість виданих і викладених у відкритому доступі книг присвячена біології й екології, а також астрономії й радіоастрономії. Є книги, присвячені матеріалознавству, геології, хімії, мовознавству, археології, філософії, історії науки.