Регіональний інноваційно-космічний кластер «Полісся» – перші кроки до ефективного міжвідомчого партнерства - Дячук, І. Д. (Science and Science of Science, 2020)
12 січня 2020 р. в рамках урочистостей, присвячених 113-й річниці з дня народження академіка С.П. Корольова та оголошеного Житомирською обласною радою року Музею космонавтики ім. С.П. Корольова, у м. Житомирі відбулися презентація Регіонального інноваційно-космічного кластеру «Полісся» та підписання Меморандуму про партнерство між його учасниками. Меморандум підписали 12 організацій. Хроніка містить інформацію про передісторію створення кластеру, його завдання і перспективи міжнародної співпраці. Висвітлено особливості позиціонування кластеру, його основні завдання та напрями партнерства на базі ефективних форм організаційної взаємодії між наукою, освітою, бізнесом, місцевим самоврядуванням та культурою, використання космічних технологій та популяризації космічної науки.