(untitled) (Science and Science of Science, 2021)
Стаття містить привітання з 70-річним ювілеєм Олександру Григоровичу Луговському, відомому в Україні та за її межами історику науки і техніки, старшому науковому співробітнику відділу історії та соціології; привітання з 50-річним ювілеєм Ігорю Олексійовичу Булкіну, послідовнику київської школи наукознавства, завідувачу Міжгалузевої лабораторії з проблем формування та реалізації науково-технологічної політики МОН України та НАН України ДУ «Інститут досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України». Надано докладні відомості про наукову кар’єру, публікаційну активність ювілярів, їхню участь у виконанні наукових проєктів: О. Луговський брав участь у створенні інформаційної бази з історії культури України (бібліографія з історії науки, архівні документи) при підготовці збірників архівних документів, інформаційної базу з історії НАН України (бібліографія з історії науки, архівні документи), включивши до неї нові розсекречені документи і матеріали; І. Булкін брав участь у проєктах «Науково-методичне забезпечення комплексного аналізу науково-технічного потенціалу України в умовах переходу до інноваційної моделі розвитку національної економіки» (2013—2015), «Теоретико-методичне обґрунтування розвитку системи управління науково-технологічною сферою України» (2016—2018), «Національна стратегія України в сфері інтелектуальної власності на 2020—2025 роки» та ін.