(untitled) (Science and Science of Science, 2024)
Вітаємо з ювілеєм Поповича Олександра Сергійовича, доктора економічних наук, головного наукового співробітника Інституту досліджень науково-технічного потенціалу та історії науки ім. Г.М. Доброва НАН України, заслуженого діяча науки і техніки України, головного редактора журналу «Наука та наукознавство». В останні п’ять років О.С. Попович опублікував 55 наукових і науково-популярних робіт, зокрема 2 монографії: «Науково-технологічна та інноваційна політика: основні механізми формування та реалізації» (друге видання, 2019), «От бюрократизации управления до бюрократизации мысли» (2022). О.С. Попович сьогодні є автором понад 300 наукових, науково-популярних і публіцистичних робіт (зокрема 14 колективних та індивідуальних монографій) з фізики плазми та наукознавства. За його безпосередньої участі підготовлено зміни до Законів України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки», «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні», «Про інноваційну діяльність».