Науково-дослідний інститут селянства та вивчення аграрної історії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького: 25 років наукових здобутків і традицій - Вергунов, В. А. (Science and Science of Science, 2025)
У статті висвітлено історію створення, основні напрями діяльності та наукові здобутки Науково-дослідного інституту селянства та вивчення аграрної історії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького за 25 років його функціонування. Проаналізовано внесок Інституту у формування новітнього історико-аграрного дискурсу, дослідження історії українського селянства, аграрної культури, земельних відносин і державотворчих процесів. Показано роль Інституту як осередку національної пам’яті та інтелектуальної підтримки гуманітарної політики України.