Звітна сесія загальних зборів НАН України: (26 квітня 2018 р.) - Литвинко, А. С. (Science and Science of Science, 2018)
На сесії обговорено отримані минулого року результати фундаментальних і прикладних досліджень, проблеми й завдання НАН України з подальшого розвитку науки й наукового забезпечення інноваційного розвитку України. У звітній доповіді президента НАН України академіка Б.Є. Патона вказано, що принципово нові наукові здобутки досягнуто на перетині різних галузей наук. У ній також йшлося також про забезпечення НАН України науковими кадрами і особливо науковою молоддю, про фінансовий стан НАН України. Після цього відбулось обговорення звітної доповіді президента НАН України. За результатами обговорення доповіді академіка Б.Є. Патона було ухвалено постанову Загальних зборів НАН України, якою затверджено Звіт про діяльність Національної академії наук України у 2017 році та визначено завдання НАН України на наступний період.