В Україні вшанували пам’ять першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюк - Кузнєцов, Е. (Science and Science of Science, 2019)
31 січня 2019 року минув рік від дня смерті Першого космонавта незалежної України, Героя України Леоніда Каденюка. У приміщенні Київського планетарію відбулася прес-конференція, організована Аерокосмічним товариством України, Українським молодіжним аерокосмічним об’єднанням «Сузір’я», Радою з екологічної безпеки та земляцтвом «Буковина», під час якої було оголошено тиждень пам’яті першого космонавта України. На прес-конференції була представлена заснована цими організаціями відзнака «Зірка космонавта Каденюка». Першими нагородженими стали: Президент України (1994—2005 рр.) Леонід Данилович Кучма; керівник наукової програми, яку здійснив космонавт Леонід Каденюк під час польоту на шаттлі «Колумбія», член-кореспондент НАН України Єлизавета Львівна Курдюм; керівник медичної та фізичної підготовки — професор Вадим Акимович Березовський; ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», академік НАН України Михайло Захарович Згуровський; Житомирський музей космонавтики ім. С.П. Корольова.