(untitled) (Science and Science of Science, 2019)
Попович Олександр Сергійович народився 21 серпня 1939 р. у м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області. 1962 р. після закінчення радіофізичного факультету Київського державного університету ім. Тараса Шевченка отримав диплом інженера. Професію освоював у Інституті фізики, а потім — в Інституті ядерних досліджень АН УРСР. 1971 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Дослідження стійкості та дифузії плазми, обмеженої електропровідними стінками». З 1972 по 1991 р. О.С. Попович займався науково-організаційною роботою у сфері науки і освіти в ЦК КПУ і ЦК КПРС, продовжуючи працювати за сумісництвом в Інституті ядерних досліджень.