Електромашинобудування — важлива складова промислово-технологічного розвитку України : Рецензія на книгу: Аннєнков І.О. Розвиток електромашинобудування на українських теренах у 1920-х — 1930-х роках / НААН, ННСГБ; наук. ред. В.А. Вергунов. Вінниця: ТОВ «ТВОРИ», 2024. 558 с. - Литвинко, А. С. (Science and Science of Science, 2025)
У монографії І. Аннєнкова «Розвиток електромашинобудування на українських теренах у 1920–1930-х роках» на основі комплексного використання джерел відтворена цілісна історична картина розвитку вітчизняного електромашинобудування в період індустріалізації українських теренів. Показано, що вітчизняний процес індустріалізації вийшов на світовий рівень завдяки швидкому нарощуванню галузевого науково-технічного потенціалу. Водночас до виходу монографії цей процес був практично недослідженим, незважаючи на тривалий хронологічний період і актуальність для України. Проведений автором детальний історіографічний аналіз показав розбіжність між відображеним в історіографії станом електромашинобудування на українських теренах і відомостями з історичних джерел фондів двох центральних і шести обласних державних архівів України, а також Державного архіву міста Києва. Вказана розбіжність стосується всього обраного хронологічного відтинку. Праця рекомендована фахівцям з історії науки і техніки, організації машинобудівного виробництва, електротехніки, електромеханіки; інженерно-технічним спеціалістам, економістам і історикам науки і техніки; студентам і аспірантам закладів вищої освіти.