Міжнародна науково-практична конференція «Глобальні юридичні навички» (4–10 червня 2024, Барі, Італія - Максименцева, Н. О. (Science and Science of Science, 2025)
На сьогодні досить актуально постало питання реформування юридичної освіти, запровадження нових підходів до підготовки фахівців та наявності у них практичних знань та навичок. На рівні законопроєкту розроблена Концепція реформування юридичної освіти в Україні і застосування найкращого світового досвіду та напрацювань є вимогою часу. Україна бере активну участь у міжнародній науковій діяльності і питання викликів юридичної освіти та пошуку шляхів їх потребує залучення кращого світового досвіду та практик. На міжнародній конференції було представлено основні досягнення різних наукових шкіл Європи (Італії Чехії, Німеччини) та США у поширенні прикладних юридичних знань серед студентів-юристів. Конференція включала заходи, панельні дискусії та обмін досвідом щодо юридичної науки та освіти, навчання студентів-юристів, проведення переговорів, юридичної англійської мови, юридичного англійського письма та складання ділових документів. Серед інших обговорених на конференції питань – застосування інструментів AI у роботі зі студентами та у формуванні в них певних навичок і здібностей; застосування підходів AcrossCultures для формування навичок спілкування юристів-практиків із різних країн; врахування особливостей та традицій різних країн та культурних груп; тематика GetYourStudentsSpeaking – розвиток навичок усного спілкування; формування письмових здібностей юриста (legal writing); поширення досвіду Use Data for Social Change; використання нових підходів до формування практичних навичок у студентів та формування соціальної відповідальності; психологічний комфорт і позитивне мислення студентів, доброзичливе ставлення в колективі; поширення досвіду використання практичних кейсів і формування у студентів навичок роботи з ними.