НЕОБХІДНІСТЬ РЕАБІЛІТАЦІЙНИХ ЗАХОДІВ ДЛЯ ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ ПРАЦЕЗДАТНОГО ВІКУ З ПЕРВИННОЮ ІНВАЛІДНІСТЮ, ЗУМОВЛЕНОЮ НОВОУТВОРЕННЯМИ, У РЕГІОНАХ УКРАЇНИ ЗА 2001–2011 РОКИ - Місяк, С.А. (Oncology, 2016)
Досліджено тенденції зміни в Україні протягом 2001–2011 рр. частоти первинної інвалідності серед працездатного населення з новоутвореннями та потреби в реабілітаційних заходах. Серед усіх хворих онкологічного профілю, яким вперше встановлено групу інвалідності, кількість осіб працездатного віку достатньо велика і становить у різних регіонах України від 63,92 до 85,44%. Особливо виділяється регіон, до складу якого входять Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області, в якому серед загальної кількості інвалідів онкологічного профілю значно переважають особи працездатного віку. Ця категорія осіб з інвалідністю, як і інші категорії інвалідів працездатного віку, потребує не тільки відновлювальних заходів у процесі стандартного лікування з приводу пухлинної хвороби, але й побудови індивідуальної програми реабілітації відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я України.