ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ КЛАСИФІКАЦІЇ НЕХОДЖКІНСЬКИХ ЛІМФОМ І СУЧАСНИЙ СТАН ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ ПРОГНОЗУ ПРИ ДИФУЗНИХ В-ВЕЛИКОКЛІТИННИХ ЛІМФОМАХ - Крячок, І.А.; Мартинчик, А.В.; Філоненко, К.С.; Алексик, О.М.; Кущевий, Є.В.; Титоренко, І.Б. (Oncology, 2016)
У статті подано історичний ракурс класифікацій минулих років та особливості останніх класифікацій дифузних В-великоклітинних лімфом. Детально проілюстровано поділ на прогностичні підгрупи дифузних В-великоклітинних лімфом, зміни факторів ризику з удосконаленням терапії та недосконалість існуючих прогностичних моделей. Представлено історію відкриття молекулярних підтипів дифузних В-великоклітинних лімфом і прогностичне значення основних імуногістохімічних маркерів певного підтипу неходжкінських лімфом.