МЕДИКАМЕНТОЗНЕ ЛІКУВАННЯ ПАЦІЄНТКИ З ПЕРВИННОЮ ДИЛАТАЦІЙНОЮ КАРДІОМІОПАТІЄЮ ТА МЕЛАНОМОЮ ШКІРИ: КЛІНІЧНИЙ ВИПАДОК - Носко, М.М.; Банахевич, Н.В. (Oncology, 2018)
Насьогодні наявні лише окремі повідомлення щодо лікування хворих напервинну дилатаційну кардіоміопатію, у яких виникло злоякісне новоутворення. Зважаючи на обмеженість такої інформації, мета нашої публікації — опис і аналіз власного досвіду лікування пацієнтки змеланомою шкіри і первинною дилатаційною кардіоміопатією. Специфічне первинне протипухлинне лікування включало оперативне втручання, інтерферонотерапію (інтерферон альфа-2b). За прогресування захворювання була рекомендована пероральна хіміотерапія темозоломідом. Токсичні прояви з боку серцевої системи зареєстровано після 6 курсів. На тлі подальшого прогресування встановлено наявність мутації BRAF V600E та призначено пероральну таргетну терапію. Всі етапи лікування проводили у співпраці з кардіологами. Безрецидивний період становив 6 міс, терапію метастатичного процесу проводили практично 2 роки