ОНКОВАСКУЛЯРНА ХІРУРГІЯ ІНФРАРЕНАЛЬНОГО ВІДДІЛУ АОРТИ ТА НИЖНЬОЇ ПОРОЖНИСТОЇ ВЕНИ. КЛІНІЧНИЙ ВИПАДОК - Васильєв, О.В.; Бурлака, А.А.; Дорожинський, В.І.; Сікачов C.C.; Колеснік, О.О. (Oncology, 2017)
Мета: представлено клінічний випадок комбінованого видалення заочеревинної пухлини, резекції та одномоментної реконструкції інфраренального відділу аорти та нижньої порожнистої вени (НПВ) у хворого віком 27 років. Результати: на 25-ту післяопераційну добу хворий виписаний зі стаціонару у задовільному стані. За даними ультразвукового дослідження у строк 4,5 міс з моменту оперативного втручання вени нижніх кінцівок та НПВ у зоні протезування прохідні мають задовільні показники кровотоку. За прямими та непрямими ознаками показники кровотоку в аорті та артеріях нижніх кінцівок у межах норми. Висновок: успішно використаний нестандартний хірургічний підхід, що включав одномоментну резекцію та реконструкцію інфраренального відділу aорти та НПВ. Подібна тактика є безпечною та ефективною за умови проведення обстеження та ретельного відбору хворих.