ДОСЛІДНИК ЕКОНОМІЧНОЇ УКРАЇНІКИ: ДО 85-річчя ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ПРОФЕСОРА С. М. ЗЛУПКА - СТЕФАНИШИН , Ольга; КІЧУРЧАК , Маріанна (Економіка України, 2024)
Розглянуто життєвий шлях і наукова спадщина доктора економічних наук, професора Степана Миколайовича Злупка. Показано, що становлення вченого відбувалось у непростих умовах, але непересічний талант, цілеспрямованість і працьовитість дозволили йому сформувати новаторські підходи до вивчення складних економічних явищ і процесів. Основою світоглядного пізнання історії економіки, історії економічної думки, теорії національної економіки, економічного націознавства та регіонології С.М. Злупка стала економічна україніка. Вчений був фундатором нового наукового напряму, який досліджує проблему органічного розвитку людини та довкілля – екогомології. На підставі "генетичного коду" Степан Миколайовичем сформовано системну історію економічної думки України та світу, запропоновано авторські підходи до розбудови національної економіки і регіонології, дослідження людського потенціалу, зайнятості та ринку праці, економічного націознавства. Науковий доробок та починання вченого-патріота, які відзначені численними нагородами і подяками, залишаються актуальними і сьогодні для консолідації української нації та розбудови національної економіки