ТАКТИКА ЕВОЛЮЦІОНІЗМУ В СУЧАСНОМУ ЕКОНОМІЧНОМУ РОЗВИТКУ СВІТУ (В АСПЕКТІ ТРЕТЬОЇ ТА ЧЕТВЕРТОЇ ПРОМИСЛОВИХ РЕВОЛЮЦІЙ) - ДАНИЛИШИН , Богдан (Економіка України, 2024)
Комплексно досліджено політичні, економічні, соціально-психологічні та гносеологічні обставини виникнення сучасного капіталізму в Західній Європі, а також Першої і Другої промислових революцій. Виконано всебічний аналіз чинників, що сприяли здійсненню Першої і Другої промислових революцій як у країнах Заходу, так і в інших державах. Досліджено вплив ідей еволюціонізму на сучасну Третю і розпочату Четверту промислові революції. Зроблено припущення щодо сценарію розвитку Четвертої промислової революції та її наслідків для людей і урядів. Сформульовано пропозиції та рекомендації для урядів країн, що розвиваються (до яких належить і Україна) неендогенного капіталізму, які стосуються успішної трансформації суспільства в напрямі більш високих стадій розвитку в технологічну епоху Третьої та Четвертої промислових революцій