РЕФОРМУВАННЯ ТА УНІФІКАЦІЯ ІНФОРМАЦІЙНОГО ПРОСТОРУ ДІЛОВОЇ АКТИВНОСТІ - ЄФИМЕНКО , Тетяна (Економіка України, 2024)
Глобалізаційні процеси відбуваються під впливом еволюції потенціальних загроз ринковій рівновазі, збалансованості суспільного господарства в монета-рній, ресурсній та інших сферах. Тому проблеми ускладнення проявів кризи перебувають у центрі уваги розробників стратегічних напрямів сталого розви-тку суверенних держав. Цим питанням присвячено також академічну наукову дискусію з приводу положень відомої Доповіді Інституту економічної політики Сполучених Шта-тів Америки про зміст і логіко-історичну основу стрімкого розвороту в торго-вельній політиці цієї держави. Динамічні фундаментальні зміни у сформова-них глобальних ланцюгах доданої вартості зумовлюють потребу у структурній перебудові алгоритмів бізнес-процесів на мега-, макро- та мікрорівнях. Нас-лідки проявів несправедливості у відносинах обміну товарами та послугами, що супроводжуються викривленням інформаційного простору та секторальних вимірів світового господарства, досліджуються створеними останнім часом на добровільних засадах інтернаціональними інституціями професійного співто-вариства у формах досить впливових організацій. Їх діяльність спрямована на виконання суспільно значущих завдань у форматі всесвітніх і національних партнерських зв’язків (насамперед, у фінансовому секторі економіки). Особ-ливо успішною є діяльність всеосяжних громадських структур, які опікуються міжнародними стандартами бухгалтерського обліку та фінансової звітності, а також формуванням інтегрованого управлінського мислення на базі єдиних показників сталого розвитку, коли зобов’язання щодо розкриття інформацій-них джерел (нерідко конфіденційного характеру) беруть на себе економічні агенти, що належать до сфери як державного, так і корпоративного управління