ДЕІНДУСТРІАЛІЗАЦІЯ ТА ЇЇ ДЕТЕРМІНАНТИ У СВІТІ ТА В УКРАЇНІ - КІНДЗЕРСЬКИЙ, Юрій (Економіка України, 2024)
Акцентовано увагу на розкритті детермінант деіндустріалізації в розвинутих країнах і в Україні, на її видах, витоках і результатах для суспільства за різних економічних і технологічних умов його розвитку. Показано обмеженість традиційного ресурсного підходу до ідентифікації зазначених детермінант для інверсійного типу економіки України та запропоновано інституційно-структурний підхід, згідно з яким їх виникнення і взаємозумовленість прояву подано в інституційному контексті. Дано рекомендації щодо врахування окреслених детермінант у визначенні напрямів розбудови національної економіки.