ДОСЛІДЖЕННЯ ШЛЯХІВ РОЗВИТКУ “СТРАТЕГІЇ ГАЗ’ЮАНЯ” - СЯОЮН , Хуанг (Економіка України, 2024)
Проаналізовано формування газ’юаня з політичної та економічної точок зору. Зазначено, що ринковими драйверами розвитку газ’юаня є дисбаланси між попитом і пропозицією на ринку природного газу, а також концентрація його порівняльних переваг. Вказано, що основна політична логіка полягає в тому, що природний газ як елемент епохи енергетики несе і фінансові, і силові атрибути. Проаналізовано доцільність “стратегії газ’юаня”, запропоновано конкретні заходи, яких необхідно вжити при її реалізації, з урахуванням викликів і можливостей, які виникають на цьому шляху