РОЗВИТОК ІНСТИТУЦІЙНИХ ЗАСАД ВЗАЄМОДІЇ ФІСКАЛЬНОЇ ТА МОНЕТАРНОЇ ПОЛІТИК УКРАЇНИ - ЄФИМЕНКО, Тетяна (Економіка України, 2024)
Досліджено сучасні наукові уявлення про узгодження взаємодії монетарної та фіскальної складових фінансової політики країни з метою підтримання сталого розвитку. Визначено, що особливості координації впливу грошовоBкредитних підойм центрального банку та бюджетноBподаткових підойм уряду на сукупний попит, інфляцію, стабільність валютного курсу і зростання випуску мають відповідати типу та стану конкретної економіки. Дія їх елементів у просторово-часовому вимірі не повинна містити суперечностей між економічними агентами