ПРОБЛЕМИ АКТИВІЗАЦІЇ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ТРАНСФЕРУ В ДОСЛІДНИЦЬКИХ УНІВЕРСИТЕТАХ - БІЛОРУС, Олег (Економіка України, 2020)
Рецензована монографія значною мірою дає відповіді на ряд актуальних гострих запитань: Які зміни відбулись у теоретичних засадах проблеми інтенсифікації передання технологій у науково-дослідних університетах? Яка роль держави, науково-дослідних університетів та інтелектуальної власності у процесах інтенсифікації передання технологій? Автор дослідив кращу сучасну практику активізації передання технологій у науково-дослідних університетах світу. Обґрунтовано різні підходи до розробки ефективної моделі, стратегії, принципів та оцінки ефективності передання технологій у науково-дослідних університетах. Виділено інституційні та організаційні бар'єри, а також каталізатори для генерування університетами нових наукових знань і технологій. Розглянуто ризики загострення суперечностей технологічного трансферу, а також запропоновано вектори змін у процесах активізації інноваційного та технологічного розвитку національної економіки.