ДОСВІД РОЗВИТКУ РЕСПУБЛІКИ КОРЕЯ І ЙОГО КОРИСТЬ ДЛЯ УКРАЇНИ : Лекція Посла Республіки Корея в Україні пана Кім Хьонг Те в ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» 2 березня 2023 р. - Редакція (Економіка України, 2023)
2 березня 2023 р. в ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України» відбулася зустріч провідних економістів України з Послом Республіки Корея в Україні паном Кім Хьонг Те. Пан Посол висловив повну підтримку корейського уряду і корейського народу України у її війні проти РФ. У своїй лекції він зупинився на історії Республіки Корея з акцентом на шляху її розвитку за останні 70 років після завершення Корейської війни 1950––1953 рр. Пан Посол виокремив три головних завдання, а саме створення матеріальної бази для виробництва, її оновлення за допомогою новітніх інформаційних технологій, розвиток і просування, спираючись на міцний матеріальний фундамент, своєї культури (феномен, відомий як корейська хвиля «Халлю»), реалізація яких привела до перетворення Кореї на процвітаючу демократичну державу. Пан Посол наголосив на сильних сторонах України. Це історично загартований сильний національний характер і сила національної єдності, яку зміцнила війна. Безумовною перевагою України також є її великий потенціал. Для його якнайповнішої реалізації необхідно зосередитися, беручи до уваги досвід Кореї, на таких чотирьох пунктах: 1) формування широкого бачення національного розвитку та його стале втілення, 2) розвиток професійного, ефективного і креативного бюрократичного апарату, 3) створення сприятливого середовища для бізнесу, 4) підготовка кваліфікованих кадрів. Посол Республіки Корея в Україні пан Кім Хьонг Те запевнив, що Корея підтримуватиме Україну в її розвитку й охоче ділитиметься своїм досвідом і уроками.